Hvem er vi?

D&D Trøndelag er en fritidsklubb som driver med opplæring, veiledning, og tilrettelagt organisert spill av rollespillet Dungeons and Dragons.

Det vil også bli organisert andre sosiale aktiviteter for å bygge gode relasjoner i gruppa, blant annet arrangeres temakvelder med maling av miniatyrfigurer, matlaging og håndverks-aktiviteter.

 

Vi ønsker å skape arrangement, drive opplæring/veiledning samt legge til rette for at så mange som mulig i alle aldersgrupper har mulighet til å skape eventyr og ha det gøy sammen.

For at sa mange som mulig skal ha mulighet til å spille vil vi organisere spill i flere format.

Frispiller et gratis tilbud for alle aldersgrupper hvor spillere får grunnleggende gjennomgang av spillregler, karakter oppsett, samt spille seg gjennom forskjellige settinger våre spill ledere har konstruert. Dette er ikke en kontinuerlig historie og spillere vil få mulighet til å spille seg gjennom flere små eventyr med flere forskjellige karakterer.

Kampanjespill, er et samarbeidsprosjekt med dyktige spill ledere fra hele landet hvor vi tilbyr et kontinuerlig spill, her vil man få mulighet til å spille seg gjennom en skreddersydd kampanje, og hver spiller vil få mulighet til å sette opp en unik karakter med tilhørighet til verdenen, hvor karakterer vil være i konstant utvikling med verden. Hver spiller vil også ha mer medbestemmelse i form av hva som skjer på spillkvelder.

Åpent spill,  er et gratis tilbud for gruppene Videregående, Student og Voksen, hvor dere setter sammen en egen spillgruppe og kan komme å spille uten veiledning på dager vi har åpent, dere får full tilgang til alle fysiske og digitale ressurser dere har bruk for til spill samt fasiliteter.

Skolespiller et tilbud for Barneskoler og Ungdomsskoler i Trøndelag hvor en av våre spill ledere driver pedagogisk spill med en barnegruppe i løpet av skoledagen, dette kan foregå i undervisningstiden, i elevenes utetid eller spisetid.

Spillet vil bli tilpasset med varierende pedagogisk innhold med hensyn til skolens ønske, størrelse på gruppe og barns behov.

 t

Hjemmespill, er et tilbud for de som av ulike årsaker har vanskeligheter med å komme på spilling i våre lokaler, eller ønsker spilling i eget hjem eller lokale. Dette kan være et fint tilbud for de med en ekstra travel hverdag, fysiske handikap eller behov for aktivisering og pass av barn, sett opp din egen gruppe så reiser spill leder til deg. 

Håper vi treffes til spilling!

Hva er Dungeons & Dragons?

DUNGEONS & DRAGON, FORKLART!

Dungeons and Dragons, forkortet D&D eller DnD, er et rollespill. Det ble laget av Gary Gygax og Dave Arneson i 1974 som ønsket å leve ut den fantasy-verdenen de hadde lest om i bøker som Ringenes Herre av J.R.R. Tolkien. Spillet regnes som det første og mest kjente av bordrollespill. ​

 

Kjernen i D&D er historiefortelling. Du og vennene dine forteller en historie sammen og veileder heltene dine gjennom oppdrag på jakt etter skatter, kamper med dødelige fiender, dristige redninger, hoff intriger og mye, mye mer.

Du kan også utforske Dungeons & Dragons verden gjennom noen av romanene skrevet av fantasiforfatterne, samt engasjerende brettspill og oppslukende videospill. Alle disse historiene er en del av D&D.

Dungeons & Dragons er satt i en middelalder-verden der både magi og monstre finnes i mange former. For å spille må man ha de tre hovedregelbøkene: Dungeon Master's Guide, Player's Handbook og Monster Manual. I tillegg må man ha et sett med terninger. I Dungeons & Dragons brukes seks ulike spesialterninger; d4, d6, d8, d10, d12 og d20. Av alle terningene er d20 den viktigste. En av spillerne må være spilleder, også kalt Dungeon Master (DM) eller Game Master (GM). Spillederen bruker Dungeon Master's Guide som beskriver reglene for hvordan ting fungerer i Dungeons & Dragons-universet. Spillerne velger klasse etter noen grunnleggende terningkast i begynnelsen av spillet for å bestemme attributter (styrke, smidighet, kondisjon, intelligens, visdom og karisma). Hver rase og klasse har sine egne evner, fordeler og kanskje ulemper.